„Jdu na to od lesa“
Vždy jsem měl blízko k přírodě a lesu. Strávil jsem 18 let v IT, poslední roky v korporaci v globální managerské roli s týmem v americe, asii a evropě. Delší dobu jsem přemýšlel o změně, ale pořád jsem to odkládal. Vždy se našel důvod, i když mě korporace štvala, skvělý tým lidí mě tam udržel. A pak přišla v roce 2019 vážná nemoc, okamžitě jsem vědel že musím v práci skončit.
Po operaci jsem chodil hodně do lesa, byl to pro mě největší lék a když už jsem tam byl tak jsem sbíral houby a rozdával jsem je. Rodina a přátelé už houby nechtěli ani vidět, tak jsem psával na FB „Kdo chce ještě houby“. Po doléčení 2020 jsem přemýšlel co dál, do kanceláře se mě nechtělo a tak jsem si nakonec řekl že to musím zkusit, vzal jsem houbařský košík , núž a vyrazil jsem do lesa že budu profesionální houbař
Začátky byly náročné, např jsem najel 300km, nachodil 20km, našel houby za 200kč a neměl jsem je komu prodat. Dlouho to nedáválo ekonomicky smysl. Postupně jsem se dostal do pár restaurací , pak k Přemkovi Forejtovi do Entree a když už jsem měl Olomouc pokrytý, dal jsem dohromady tým těch nejlepších houbařů z Moravy a začal jsem dodávat i do Brna. Vzhledem ke covidu to nebyl nejlepší rok na to začít business jako dodavatel pro gastronomii Přes zimu jsem přemýšlel jestli má smysl v tom pokračovat a nakonec jsem se rozhodl že to zkusím, pořídil jsem chladírenský vůz a rozhodl jsem se jít na to Od lesa. A uvidím kam dál má cesta od lesa povede.
Jen houbařením se uživit nedá tak postupně rozvíjím značku OD LESA a zaměřuji se na produkty v které věřím – lesní houby a plody od lesa. Houby s výsokým obsahem minerálů a betaglukanů a lesní plody s množstvím antioxidantů a vitaminů.
Aktuálně pravidelně dodávám do 40ti top restaurací v Brně a Olomouci a i domácnostem, zaměřuji se na pravidelné dodávky a špičkovou kvalitu pro náročné zákazníky.